Assembleelid Sapoen: Geen ander herstelplan nodig
15 Mar 2016, 17:16
foto
Assembleelid Raymond Sapoen


De regering heeft voldoende sociaal economische herstelmaatregelen in uitvoering gebracht om onze economie wederom op spoor te brengen. Te denken valt aan de strenge bezuinigingsmaatregelen bij de overheid, de sociale compensaties aan de kwetsbare groepen uit de samenleving en de productie stimulerende incentives aan (startende) ondernemers. Er kan geen enkel ander herstelplan meer uit de grond worden gestampt dan wat al aan maatregelen reeds in uitvoering zijn of nog moet worden uitgevoerd." Dit zegt Assembleelid Raymond Sapoen aan Starnieuws in reactie op een bericht dat de oppositie en herstelprogramma zal ontwikkelen.

Sapoen geeft aan dat de heffing van rij- en voertuigenbelasting in het kader van inkomstenverhogende maatregelen ook zal worden ingevoerd. Wat ontbreekt volgens het Assembleelid is de cohesie vooral over de bezuinigingsmaatregelen, een integraal inkomstenverhogend pakket, gerichte coördinatie daarvan door de overheid en bovenal een doeltreffende communicatie met de samenleving.
Regeringsautoriteiten moeten vaker dan nu het geval is communiceren met de bevolking, in goede en in slechte tijden.

"Vooral de monetaire autoriteiten zwijgen vaak waar de samenleving behoefte heeft aan enige financiële geruststelling. "Dit is ook een van de redenen dat er de afgelopen twee weken enorm is gespeculeerd op de valutamarkt, dat zijn weerslag heeft gehad op de koers. De weifelende houding van de monetaire autoriteiten over de voorgenomen valutaveilingen heeft zeker daartoe bijgedragen. Op dit moment is de valutaveiling het enige werkbare en transparante monetaire instrument dat de koers op termijn kan stabiliseren," stelt Sapoen.

In dit stadium is volgens de politicus van belang dat vanuit de totale overheid en samenleving gelet wordt op de juiste prioriteitsstelling van haar bestedingspatroon. Een lichtpuntje is zeker de heel lichte stijging die te bespeuren valt in de goud- en aardoliesector. "Echter zullen wij de tering naar de nering moeten blijven zetten en geen onnodige bestedingen doen."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May