ASFA mag vanavond geen bestuursverkiezing houden
15 Mar 2016, 12:07
foto


Het bestuur van de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA), onder leiding van Wilgo Bilkerdijk, mag vanavond geen bestuursverkiezing houden. Dit heeft rechter Alida Johanns zojuist bepaald. "Alle vorderingen zijn toegewezen door de rechter," zegt advocaat Elleson Fraenk die namens de zeven kandidaten die niet mochten meedoen aan de verkiezingen, een kort geding aanhangig had gemaakt.

Fraenk zegt aan Starnieuws dat het zittende bestuur binnen twee maanden verkiezingen moet uitschrijven. De kandidatenlijst die afgekeurd was, is onrechtmatig afgewezen, stelt de rechter in haar vonnis. De lijst dient te worden erkend. Het gaat om Aristo Kelly, Furgill Plet, Heijnes Landveld, Derryl Walker, Romila Ramdin, Wilfred Balraadjsing en Davind Chin Kwie Joe, die hun bedrijven vertegenwoordigen.

Het bestuur Bilkerdijk had drie van de zeven kandidaten afgekeurd. Aangezien het bestuur uit minimaal vijf personen moet bestaan, konden de overige kandidaten ook niet meedoen. Zij hebben succesvol geprocedeerd. Fraenk haalt aan dat het bestuur Bilkerdijk onrechtmatig heeft gehandeld en is veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May