Drie jaar geëist tegen verdachte in kappartij
15 Mar 2016, 11:11
foto


Tegen Delano D. heeft officier van justitie, Astrid Niamat, een celstraf van drie jaar onvoorwaardelijk geëist, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht op de rechtszitting van maandag. De verdachte zou op 28 augustus van het afgelopen jaar het slachtoffer met een houwer hebben verwond. De officier voerde aan dat de verdachte met voorbedachten rade te werk is gegaan.

Delano D. kreeg een woordenwisseling met het slachtoffer dat hem moest betalen. Hij kwam voor zijn geld, maar het slachtoffer kon hem niet betalen. Hij deed aangifte bij de politie hierover. De politie had nog niet opgetreden en hij nam het recht in eigen handen. Hij ging naar huis terug na de woordenwisseling en kwam met een houwer terug. Het slachtoffer rende weg, maar viel op de grond. De verdachte die met de houwer zwaaide, kwam op hem af. Het slachtoffer probeerde de man van zich af te weren met zijn arm en werd gekapt. Hij liep een kapverwonding van zes centimeter op. De genezingsduur is op onbepaalde periode gesteld.

De verdachte verklaarde dat hij niet met opzet heeft gehandeld, maar gezwaaid heeft met de houwer. Bij de politie had hij aangegeven dat hij het slachtoffer echt wilde afmaken en dat hij geen spijt van zijn handeling heeft.
Het psychiatrische rapport is al binnen. Het rapport zegt dat de verdachte volledig aangerekend kan worden voor het feit. Hij wordt al jaren behandeld voor zijn psychose, maar heeft niet daardoor gehandeld. De verdachte wordt agressief en de hele buurt heeft daar last van. Op 11 april zal raadsman Hedley Derby pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May