Santos wint overtuigend van PVV
14 Mar 2016, 02:58
Het winnende team van Santos.

De ploeg van Politie Voetbal Vereniging (PVV) kwam zaterdag in de eerste klasse competitie uit tegen Santos in Nickerie. Deze ontmoeting werd met 4-2 gewonnen door de thuisploeg. PVV begon de wedstrijd heel strijdvaardig waarbij de club de eerste twintig minuten de aanval opzocht. Hierna nam de strijdlust af van PVV en Santos nam die rol over. In de 37e minuut was het Gaultier Gomes van Santos die de bal hoog in de touwen joeg: 1-0. Niet lang daarna, en wel in de 40e minuut, was het de goaltjesdief van Santos, Theodoor Dors die de stand wist te tillen naar
2-0. Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft kwam PVV wederom sterk terug, waarbij tijdens één van de aanvallen de verdediger van Santos, Ronaldo Kemble, een auto-goal maakte, wat de stand bracht op 2-1. Santos nam geen genoegen met het resultaat en zocht andermaal de aanval op. De speler Gomes werd diep aangespeeld. Hij glipte tussen twee verdedigers van PVV, omspeelde de doelman en scoorde, maar de assistent scheidsrechter gaf aan dat hij in buitenspel positie de bal ontving, dus het doelpunt werd afgekeurd. In de 67e minuut was het de speler Otniel Koulen van Santos die de stand bracht op 3-1 voor Santos. In de 78e minuut was het wederom Dors die scoorde: 4-1. Met nog tien minuten te gaan wist de speler Siverio Kanali de stand voor PVV te reduceren naar 4-2. Dat werd ook de eindstand.

Trainer Roger Leysner van Santos gaf aan dat hij aanvallend voetbal moest spelen. Zijn ploeg kan zich voorlopig geen verliespunten permitteren. Drie basisspelers waren niet ter beschikking tijdens deze wedstrijd. Er is geïmproviseerd en het heeft gewerkt. De invaller, Ivanildo George heeft een sterke partij gespeeld op het middenveld. Volgens André Ankosie van PVV hebben zijn jongens de opdrachten uitgevoerd, maar de doelpunten zijn uitgebleven. PVV kampt ook met blessures. Ankosie hoopt bij de eerst volgende wedstrijd het volledige team te kunnen inzetten.