Nishaan 42 en Transvaal delen punten
13 Mar 2016, 04:24

Transvaal is zeven wedstrijden op rij ongeslagen. De club speelde twee gelijk. Zaterdag dwong Transie 3-3 af van Nishaan 42 uit Commewijne. De wedstrijd zou aanvankelijk in het Meerzorgstadion worden gespeeld. Ploegen zijn samen met de SVB overeengekomen om de thuiswedstrijd van Nishaan 42 te spelen in het André Kamperveen Stadion, de thuishaven van Transvaal.

Transvaal kwam vroeg in deze ontmoeting door een machtige vrije trap van Celton Ost op 1-0. De opbouw bij Nishaan 42 liet vooral in deze helft te wensen over. De pass die de doorbraak moest brengen, kwam maar niet. Transvaal zocht geordend de aanval op. Met een gesloten verdediging bij Transie werden de aanvallen van Nishaan onschadelijk gemaakt. Sorencio Juliaans werd in de 33e minuut diep aangespeeld; hij nam de bal mee. Met de verdediging naast zich ging Juliaans op het doel af. Doelman Reynold Richards van Nishaan kwam goed uit zijn doel en bracht redding. Uit een hoekschop werd er slordig uitverdedigd. Uit de rebound werd keihard ingeschoten door Donegy Fer: 2-0. De vreugde van dit doelpunt van Transvaal was van korte duur. Twee minuten na dit doelpunt kreeg Nishaan 42 een hoekschop. Deze werd kort genomen en de bal kwam bij Gilberto Eind. Hij omspeelde een speler en trapte doeltreffend richting doelman Delano Stella van Transvaal. Via het lichaam van een speler noteerde Eind de aansluitingstreffer: 2-1

Direct na het eerste fluitsignaal van de tweede helft tilde Nishaan de stand gelijk. Een breedte pass op rechts werd beantwoord door Virgill Najoe: 2-2. Nishaan kwam deze helft duidelijk met verse moed het veld op. Aan beide kanten werd naar de voorsprong gezocht. Uiteindelijk werd het Transvaal die via Juliaans scoorde. Hij kreeg de bal goed aangespeeld en verdween snel achter de verdediging. Met een schuiver werd doelman Richards verslagen: 3-2.

Een hachelijk moment op links. Doelman Richards kwam ver uit zijn doel om een aanval van Transvaal te stoppen. Juliaans werd lelijk neergehaald wat in principe een rode kaart zou moeten opleveren. Arbiter Louiseville koos voor geel. Nishaan 42 zette alles op alles in de slotfase en kon met nog een minuut te gaan in deze ontmoeting de stand gelijk trekken. Weer uit een hoekschop werd de gelijkmaker binnengekopt. Allan Cirilio Da Costa Lucas, de Braziliaan in dienst bij Nishaan 42 ging hoog op zonder verdediging op zich en kon zo de gelijkmaker noteren: 3-3. Dit was ook het einde van deze strijd. Nishaan heeft nu 18 competitiepunten terwijl Transvaal die nu goede tijden meemaakt, op 24 competitie punten komt. Koploper in deze competitie is nog altijd Inter Moengo Tapoe die zaterdag won van Leo Victor. De jongens van clubpresident Ronnie Brunswijk staan nu op 27 competitiepunten.