Somohardjo: Leiding oppositie beraadt zich over situatie
12 Mar 2016, 03:53
foto
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur


De oppositionele politieke partijen zullen maandag in het partijcentrum van de VHP bijeenkomen om zich te beraden over te ondernemen stappen. Zij vinden dat de situatie in het land met de dag verergerd. De oppositie zal opnieuw een vergadering aanvragen om de regering te vragen verantwoording af te leggen. Dit zegt de voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, aan Starnieuws.

Somohardjo haalt aan dat de aangekondigde valutaveiling veel vragen oproept. De oppositie heeft een interpellatievoorstel hierover ingediend. Afgesproken was dat minister Gillmore Hoefdraad antwoord zou geven over de beleidsvragen. Kort voordat de vergadering gehouden werd, bleek Hoefdraad naar het buitenland te zijn vertrokken.

"De NDP-fractie heeft gevraagd om de valutaveiling aan te houden, totdat er duidelijkheid wordt gegeven. Tot nu toe heeft de minister De Nationale Assemblee niet geantwoord," benadrukt Somohardjo. Hij wijst er op dat door de douanekoers los te laten, de prijzen van goederen en diensten meteen de lucht in zullen gaan. Ook brandstof wordt meteen duurder.

"Het volk kan nauwelijks nog het hoofd boven water houden. De koopkracht is behoorlijk afgenomen. Ook importeurs van levensmiddelen hebben meegedeeld dat zij door de hoge koers genoodzaakt zijn om een pas op de plaats te maken," voert de politicus aan. De regering moet leiding geven aan de crisis, want zo kan het niet langer doorgaan, constateert Somohardjo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May