Strafeis voor het stelen van bromfiets op politieterrein
11 Mar 2016, 13:37
foto


L.A. en R.G. hebben in de nacht van 27 september van het afgelopen jaar een bromfiets gestolen die bij een politiestation geparkeerd stond. L.A. zou een zonnepaneel ter waarde van SRD 800 hebben buitgemaakt. Officier van justitie, Reshmi Rathipal, eiste Tegen R.G. een celstraf van twee jaar, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Tegen de medeverdachte L.A. eiste Rathipal een gevangenisstraf van twee jaar onder aftrek.

Een politieman had verklaard dat hij ontdekte dat de bromfiets weg was. Hij zag voet- en bandsporen die naar de achterzijde van het terrein leidden. De bandsporen gingen door tot de woning van L.A. en de bromfiets werd daar aangetroffen. Ook werd hij opgemerkt toen hij een zonnepaneel uit een woning ontvreemde. De verdachte bekende het feit samen met R.G. gepleegd te hebben.

R.G. ontkent de bromfiets gestolen te hebben. Zijn alibi klopte niet en zijn verklaringen zijn niet consistent. Hij beweerde dat hij op die bewuste avond bij zijn ouders was. Dit klopte niet, want hij was daar vanaf 30 september tot en met 4 oktober. De eigenaar van de bromfiets had verklaard dat hij die van R.G. gekocht had voor SRD 1200. De officier benadrukte de durf die deze verdachten hadden om een bromfiets te stelen van een politieterrein.

Advocaat Irvin Kanhai, die juridische bijstand verleend aan R.G., zei dat zijn cliënt geen heerschappij over de bromfiets heeft gehad en dus geen sprake kan zijn van toe-eigening. De bromfiets werd kort na de diefstal thuis bij L.A. aangetroffen. Advocaat Shefani Amirkhan die L.A. bijstaat, voerde aan dat haar cliënt een volmondige bekentenis heeft afgelegd. Zij vindt dat de schade beperkt is gebleven en vroeg om een kans voor hem. Hij zat in geldnood en is daarom overgegaan tot de daad. Op 14 april zal de rechter vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May