Levensmiddelenimporteurs stoppen tijdelijk met import
10 Mar 2016, 14:42
foto


Diverse levensmiddelen importeurs spreken met klem tegen dat zij de oorzaak zijn van prijsstijgingen. "Door de valutavlucht en het gebrek aan vreemde valuta zijn wij als levensmiddelenimporteurs genoodzaakt tijdelijk pas op de plaats te maken. Wij zullen dus niet onnodig tegen deze hoge koersen inkopen. Deze torenhoge koers vormt een ernstige belemmering om onze voorraden tijdig op peil te houden, wat schaarste tot gevolg zal hebben naarmate deze situatie voortduurt. Wij vragen daarom alle betrokken partijen mee te werken om zo spoedig mogelijk te komen tot een stabiele koers. Wij vragen rust en stabiliteit!", zeggen de importeurs.

Gezien de dramatische ontwikkeling van de koers zijn wij genoodzaakt de prijzen te verhogen, wat ten koste zal gaan van de koopkracht," zeggen de importeurs in een gezamenlijk persbericht.

"Na enkele weken van relatieve rust op het valutafront, waarbij voor de US dollar SRD 5,15 werd betaald tot en met vrijdag 4 maart, zijn wij als levensmiddelenimporteurs op maandag 7 maart opgeschrikt door valutakoersen van SRD 5,45 die per heden zelfs voor SRD 6,00 en meer aangeboden worden. Bovendien zijn de vreemde valuta’s nauwelijks te verkrijgen," zeggen de importeurs. Zij benadrukken dat zij als levensmiddelenimporteurs juist gebaat zijn bij een stabiele koers, waardoor onnodige prijsstijgingen voorkomen worden.

De Surinaamse Levensmiddelenimporteurs zijn:
B. Bisheshar N.V.
Cirkel Direct Sales N.V.
Devnan Agencies Inc.
Firgos Suriname N.V.
Guimar N.V.
Hatramij N.V.
HEM Suriname N.V.
H.J. De Vries Engros N.V.
Kopcke Trading Suriname
Nutrisur N.V.
N.V. Rambros
Subisco International N.V.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May