Geen formele gesprekken Suriname-India
09 Mar 2016, 18:36
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


“Er zullen geen formele bilaterale gesprekken worden gevoerd tussen vicepresident (vp) Ashwin Adhin en Indiase autoriteiten op het hoogste niveau”, zegt Suriname ambassadeur Aashna Kanhai vanuit New Delhi, India. Adhin is dinsdag in New Delhi aangekomen voor een informeel bezoek. Hij is gastspreker tijdens het World Culture Festival (WCF) en daaraan gekoppelde Global Leadership Forum (GLF).

Daar het om een kort bezoek aan India gaat, zijn er geen intensieve gesprekken ter verdieping en verbreding van de samenwerkingsrelaties, geeft Adhin aan. De Indiase minister van Buitenlandse zaken geeft al enige maanden te kennen, dat zij Suriname wil bezoeken. De officiële uitnodiging vanuit Suriname blijft steeds uit. Adhin zegt hierover dat er al “op nationaal niveau voorbereidende gesprekken worden gevoerd”.

WCF is een driedaags festival ter gelegenheid van 35 jaar Art of Living Foundation van spirituele leider Sri Sri Ravi Shankar. Adhin zegt te zijn uitgenodigd door de organisatie als een van de keynote sprekers tijdens de inauguratie van het forum. In zijn toespraak zaterdag, richt hij zich op de rol en plaats van Suriname in relatie tot multiculturalisme en vrede, veiligheid en ontwikkeling. “Het forum biedt de ruimte om Suriname te kunnen ‘etaleren’ en culturele banden te kunnen aanhalen met relevante organisaties en met autoriteiten in India”, zegt Adhin.

De vp zal ook om de mogelijkheid nagaan voor het houden van gezamenlijke culturele activiteiten tussen Suriname en India. Onderwijsminister Robert Peneux die volgens programma is ingedeeld als spreker, heeft afgezegd.
Het World Forum for Ethics in Business is mede organisator van het GLF. Adhin vertrekt zondag vanuit New Delhi naar Nederland, om na vier dagen terug te keren naar Suriname. Zijn vrouw en drie medewerkers reizen mee. Het is onduidelijk wie voor de reis- en verblijfkosten betaalt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May