Vicepresident Adhin zal in India ook projecten bespreken
09 Mar 2016, 00:00
foto
Vicepresident Ashwin Adhin


Vicepresident Ashwin Adhin is naar India vertrokken. Hij zal op 12 maart het Global Leadership Forum toespreken. Dit wereldforum heeft als thema 'Ethics in business'. Adhin is maandagavond vertrokken, nadat hij nog een vergadering van de Raad van Ministers heeft gehouden. Hij is 17 maart weer terug.

Starnieuws vermeent dat Adhin ook gesprekken zal voeren over de bilaterale samenwerking met India. Van de zeven ingediende projectvoorstellen voor financiering door India, is één Surinaams project naar de fase van een haalbaarheidsstudie. Dit zei de nieuwe ambassadeur Satendar Kumar van India onlangs aan Starnieuws. “De zes andere voorstellen moeten door interne wijzigingen vanuit India, aangevuld worden met technische informatie.” Intussen kijkt India uit naar nog meer projectvoorstellen.

India heeft de Surinaamse regering vorig jaar, tijdens de vijfde gezamenlijke commissievergadering, een kredietlijn van 50 miljoen USD aangeboden. Tot eind november 2015, heeft Suriname projectvoorstellen tot 28 miljoen USD ingediend. Hieronder vallen landbouw gerelateerde projecten als de teelt van aloë Vera en ananas, waterpompen voor Wageningen en de uitbreiding van de Melkcentrale.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May