Suriname uitgeschakeld in Digicelcup
14 Nov 2010, 21:40

Net als twee jaar geleden is het Surinaams voetbalelftal niet verder gekomen dan de tweede ronde in het toernooi om de Digicelcup voor landenteams. Hoewel 'natio' eerder op de dag probleemloos met 5-0 won van laagvlieger Dominica, gaan Antigua & Barbuda en Cuba na hun onderlinge gelijkspel (0-0) door naar de finalepoule.

Alleen wanneer gastland Antigua van de Cubanen zou winnen, had Suriname zich gekwalificeerd. Hoewel Antigua voor rust een strafschop werd onthouden en in de tweede helft nog een afgekeurd doelpunt maakte, bleef het duel zonder winnaar. Beide landen eindigden met vijf punten, een punt meer dan Suriname. Uiteindelijk is de onnodige nederlaag in de openingswedstrijd afgelopen woensdag tegen Antigua fataal gebleken voor Suriname. In die wedstrijd raakte Suriname tot twee keer toe de lat.

Cuba en Antigua & Barbuda kunnen zich opmaken voor de finaleronde die van 26 november tot 5 december op Martinique wordt gespeeld. De andere deelnemers zijn behalve het gastland, titelverdediger Jamaica, Trinidad & Tobago, Guyana, Grenada en Guadeloupe. De vier beste landen van het eindtoernooi om het officieuze Caribische landenkampioenschap doen volgend jaar mee aan het toernooi om de Gold Cup samen met Noord- en Midden-Amerikaanse landen.