Themen: Vandaag blijkt of betaald is voor schoolvervoer
07 Mar 2016, 00:01
foto
OBS-voorzitter Kenneth Themen


Kenneth Themen, voorzitter van de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), verwacht niet dat het schoolvervoer maandag gegarandeerd is. "Wij hebben afgesproken dat wie ontvangen heeft, zal rijden. Onze informatie is dat meer dan zestig procent van de 755 bustrajecten nog niet betaald is. Ook het overgrote deel van de boothouders heeft zijn geld niet gezien," zegt Themen aan Starnieuws. Hij verwacht dat in de loop van de dag meer duidelijkheid komt. Dan is minister Gillmore Hoefdraad van Financiën intussen weer in het land.

Een groot deel van het onderwijsproces in het binnenland en districten is sinds de vorige week maandag ontwricht. Nadat in december beloofd was dat deze situatie zich niet meer zou voordoen, kregen OBS-leden het geld van januari toch niet op tijd uitbetaald. Minister Hoefdraad zei dat het niet aan Financiën ligt, terwijl zijn collega van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, in De Nationale Assemblee garandeerde dat alle stukken in orde zijn. Themen zegt dat het in elk geval is aangetoond dat tot nu toe het overgrote deel van de trajecten niet kan worden uitgevoerd.

"Vandaag zal blijken hoeveel bus- en boothouders hun geld hebben ontvangen. Ik heb genoeg gesproken. Nu is de regering aan zet," vindt Themen. Hij wijst er ook op dat leerkrachten en leerlingen over het algemeen in aparte bussen worden vervoerd. Als twee verschillende bushouders dat doen, kan het best zijn dat leerlingen de school bereiken, maar de leerkrachten niet. "Wanneer later op de dag het geld wordt overgemaakt, kan ik garanderen dat vanaf dinsdag het schoolvervoer wordt genormaliseerd," belooft Themen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May