Hoge boetes voor prijsopdrijving te Brokopondo
02 Mar 2016, 19:05
foto
Een deel van de in beslag genomen producten te Kwakoegron. (Foto: HI)


Prijsopdrijving is enkele ondernemers te Atjoni en Kwakoegron duur komen te staan. Een pomphouder te Atjoni die zich niet heeft gehouden aan de vastgestelde pompprijzen, verloor zijn vergunning en kreeg een strafklacht aan zijn broek. Te Kwakoegron moesten twee winkeliers die prijzen van verschillende artikelen hadden opgeschroefd, per man SRD30.000 boete betalen.

De ambtenaren van de Economische Controle Dienst (ECD) bezochten het gebied nadat klachten binnen waren gekomen over vermoedelijke prijsopdrijving betreffende benzine. De benzine van het pompstation werd in beslag genomen en de zaak gesloten. Omdat de pomphouder geen medewerking verleende, werd zijn vergunning in belang van het onderzoek ingetrokken, meldt de voorlichting van Handel en Industrie (HI). Er is een dossier opgemaakt en verstuurd naar het Openbaar Ministerie.

De winkeliers te Kwakoegron vroegen hogere dan de door HI vastgestelde prijzen voor unleaded en diesel. In beide supermarkten zijn er jachtgeweren, smokkelsigaretten, gascilinders van 20, 28 en 100 lbs, landbouwchemicaliën en ook een telescoop van vermoedelijk een rifle aangetroffen. Daarnaast zijn 22 vaten unleaded bij een supermarkt in beslag genomen, omdat de winkelier met een vergunning van iemand anders werkte. Alle alcoholische drank is in bezit genomen, omdat de winkelier niet beschikte over een vergunning voor de verkoop daarvan. Hij had ook geen vergunning voor de verkoop van kerosine en de ECD -ambtenaren namen twee vaten hiervan in beslag.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May