Scheek nipt gekozen door studenten in bestuur AdeKUS
02 Mar 2016, 00:17
foto


Tot de vertegenwoordiger van de studenten in het bestuur van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) is Emanuel Scheek gekozen. Namens het Wetenschappelijk Personeel heeft Yvonne Baal de verkiezing gewonnen. Soenilkoemar Mahabir is de vertegenwoordiger geworden van het Technisch Administratief Personeel.

De verkiezing bij de studentenvertegenwoordiging in het bestuur van AdeKUS was bijzonder spannend. De kandidaten hebben behoorlijk wat propaganda gevoerd. Het was een haast gelijkopgaande strijd tussen Scheek en Joël Frijde. Scheek kreeg 229 stemmen en Frijde 222. Op Walter Bouterse stemden 161 studenten en Radjivkumar Sunderpersad Lall kreeg 91 stemmen.

Als vertegenwoordiger voor het Wetenschappelijk Personeel namen drie kandidaten deel aan de verkiezing. Zes personen van het Technisch Administratief Personeel deden een gooi naar een functie binnen het universiteitsbestuur.

Een van de zaken die alle kandidaten verbeterd willen zien, is de communicatie binnen de hoogste onderwijsinstelling. Vijf plekken in het bestuur, onder leiding van Jack Menke, zijn ingevuld door de regering.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May