Restauranthouder aangehouden voor omkoping ambtenaar
02 Mar 2016, 05:05
foto
Het 'omkoopbedrag' dat betaald is aan een bestuursambtenaar. (Foto: BIC Paramaribo-noordoost)


Restaurant Yu Guan Gong aan de David Simonsstraat is dinsdag gesloten door districtscommissaris (dc) Jerry Miranda van Paramaribo noordoost. De eigenaar heeft geprobeerd een ambtenaar om te kopen. Hij heeft SRD 2000 neergeteld om de ambtenaar zover te krijgen dat hij door de vingers ziet dat hij geen geldige vergunning heeft voor het restaurant.

Dc Miranda zegt aan Starnieuws dat de man eerder ook geprobeerd heeft om ambtenaren om te kopen. "Het komt wel meer voor dat mensen onder de tafel betalen, maar nu hebben wij iemand te pakken," zegt Miranda. Hij had instructies gegeven aan ambtenaren om bewijzen te vinden voor omkooppraktijken.

"De bestuursambtenaar heeft gelijk aan mij gerapporteerd wat er is gebeurd. Wij hebben gelijk de politie ingeschakeld. Er is aangifte gedaan en de zaak is gelijk gesloten," zegt de dc. De politie heeft de man ook aangehouden. De dc zegt dat dit soort praktijken niet zullen worden getolereerd. Mensen moeten hun stukken in orde hebben. Miranda benadrukt dat deze kwestie een waarschuwing moet zijn voor eenieder die denkt mensen om te kunnen kopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May