Wurgcontract met Olibis fataal voor Eyndhoven en Berggraaf
02 Mar 2016, 00:01
foto
Het contract dat EBS technisch directeur Marcel Eyndhoven en de topman van Olibis, Otmar Heve Sibilo hebben ondertekend.


Zes dagen voordat Rabin Parmessar algemeen directeur werd van NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) tekende technisch directeur Marcel Eyndhoven een 'wurgcontract' met firma Olibis. Dit contract werd op 12 januari getekend. De juridische screening is gedaan door Nisa Berggraaf. Beide functionarissen zijn door de raad van commissarissen, met instemming van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen op non-actief gesteld. Zij kregen het schrijven van Parmessar, waarin hen meegedeeld is dat een onderzoek wordt ingesteld tegen hen.

Otmar Heve Sibilo en Eyndhoven tekenden een overeenkomst voor financiering van US$ 5 miljoen voor levering van onderdelen voor MAN generatoren. De credietfaciliteit is tegen een rente van 22,5%. Er was een intentieverklaring hierover getekend in oktober 2015. Intussen was er besloten om geen nieuwe contracten te sluiten met Olibis.

In de financieringsovereenkomst is ook opgenomen een boeterente van 1% per maand als EBS niet op tijd betaalt. De leiding van het bedrijf en het ministerie van NH willen een onderzoek naar de inhoud van het contract en de opgegeven prijzen en condities. Eerder had Dodson reeds gesteld dat wurgcontracten de EBS de das hebben omgedaan.

Algemeen directeur Parmessar heeft de brieven ondertekend waarin Eyndhoven en Berggraaf meegedeeld is dat zij per 29 februari per onmiddellijk op non-actief zijn gesteld. Tegen hen wordt er een onderzoek ingesteld. Zij mogen de bedrijfsterreinen niet betreden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May