RGD neemt SZF-apotheek over in Para
02 Mar 2016, 11:02
foto
RGD-directeur Maaltie Sardjoe en haar collega van SZF, Rick Kromodihardjo bezegelen de overdracht van de apotheek. (Foto: BIC Para)


De apotheek van Onverwacht van het Staatsziekenfonds (SZF) is formeel overgedragen aan de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). De overdracht is volgens Sascha Baal, apotheker en manager van de RGD-hulpapotheken in Suriname, een voortvloeisel uit de mantelovereenkomst tussen deze staatsbedrijven op farmaceutisch gebied. “Partijen hebben nu deze samenwerking verdiept”.

“De twee overheidsgezondheidsinstellingen hebben eerder een intentieverklaring getekend. Vanaf nu zal onder meer in Marowijne en Para, de farmaceutische dienstverlening naar de totale gemeenschap toe, op een gezamenlijke en efficiëntere manier geschieden”, zegt RGD-directeur Maaltie Sardjoe. De dienstverlening zal in Para vanuit de huidige locatie worden voortgezet, maar nu onder de directe verantwoordelijkheid van de RGD. Het publiek mag nog steeds op de vrijdag naar het gebouw voor verzekeringsadministratie van het SZF. Voor Moengo zal de gehele farmaceutische dienstverlening vanuit de locatie van de RGD geschieden en zal SZF, RGD ondersteunen in de bevoorrading van de geneesmiddelen.

SZF-directeur Rick Kromodihardjo, legt de nadruk op de doelstelling van het ministerie van Volksgezondheid om hiermee, de dienstverlening efficiënter te doen verlopen voor de gemeenschap. De directeuren van SZF en RGD deden de symbolische overdracht, middels een handdruk ten overstaan van districtscommissaris John de La Fuente, meldt het Burger Informatie Centrum Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May