Peneux wil Volksmuziekschool in regulier onderwijs
01 Mar 2016, 22:54
foto
De Volksmuziekschool heeft te weinig ruimte om al haar studenten te herbergen. (Foto's: minOWC)


De Volksmuziekschool moet structureel worden aangepakt. Een goed curriculum met doorstroom mogelijkheden naar het conservatorium zijn daarbij vereist. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur heeft aan de vooravond van het tienjarig bestaan van de Volksmuziekschool een bezoek gebracht aan het instituut.

Hij wil dat de muziekschool valt onder het regulier onderwijs. “Er zijn drop-outs die geen wis- en natuurkunde willen leren, maar wel graag muziek willen volgen.” Peneux stelt dat de docenten met ten minste een LO-muziek-akte op de betaalrol van het ministerie zullen komen. Hij zal de mogelijkheden bekijken om kansarmen in aanmerking te laten komen voor een studietoelage, zodat deze groep de muziekschool toch kan bezoeken.

Het ontbreekt de muziekschool ruimte om al haar studenten te huisvesten. In een later stadium kan de school volgens de bewindsman worden ondergebracht in het gebouw van het ministerie aan de Heerenstraat. In de pijplijn zit ook de aanvraag van grond voor de Volksmuziekschool.

Morgen bestaat de school tien jaar. De school heeft 29 docenten die zij zelf betaalt, waardoor er weinig overblijft voor de aanschaf en reparatie van instrumenten. De Volksmuziekschool valt onder het Directoraat Cultuur, maar zal binnenkort rechtstreeks vallen onder het ministerie. In verband met haar tweede lustrum wordt er in mei een musical gehouden in Thalia met als titel Ode aan het Doe Theater.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May