Pokigron en omgeving drie weken zonder elektriciteit
29 Feb 2016, 09:09
foto
Leerkracht Cenira Finisie is verplicht om een kaars aan te maken als de lamp het begeeft.


Pokigron en andere omliggende dorpen zitten al ruim drie weken zonder elektriciteit. Leerkrachten en scholieren lijden eronder. Etenswaren kunnen niet lang bewaard worden. Het opladen van mobiele telefoons is mogelijk tegen een vergoeding van SRD 2.

Cenira Finisie, leerkracht op EBGS Pokigron en student op de Onderwijzers Akte te Atjoni, zegt aan Starnieuws dat de situatie niet meer vol te houden is. “We kunnen geen vlees kopen, omdat de koelkast niet aangezet kan worden. De situatie is hier erg triest. We laten onze familie in de stad om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het binnenland, maar de waardering is er niet. We zijn verplicht om alleen blikjeswaren te gebruiken”, deelt Finisie mee.

Finisie zegt dat studenten op de opleiding geld hadden opgehaald om benzine te kopen, zodat de generator gedraaid kon worden. Zo konden zij lessen volgen. “Van de EBGS hebben we lampen gekregen die we kunnen opladen op zonnepanelen. Als die niet genoeg opgeladen kunnen worden, moeten wij met een kaars aan slapen. Ons eetpatroon is totaal veranderd. We kunnen niet dagelijks vis of vlees eten, maar moeten het doen met blikjeswaren”, vertelt Finisie.
Ngwete Weimans, leerkracht werkzaam in het dorp Nieuw Aurora, verzucht dat hij erg gedemotiveerd is geraakt. “Het is zo donker en dan willen we terugkeren naar de stad. We kunnen niets opslaan in de koelkasten of freezer. We zijn moe van deze situatie die zo lang duurt”, merkt Weimans op.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May