156 huishoudens Ricanaumofo vragen EBS-aansluiting
27 Feb 2016, 04:32
foto


Bewoners van Ricanaumofo in het district Marowijne hebben massaal gereageerd op 24 uur stroom per dag. Van de ongeveer 200 huishoudens zijn er al 156 aanvragen bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). 48 klanten van dit dorp aan de Cotticarivier, ongeveer 8 kilometer van Moengo, zijn al aangesloten, op het elektriciteitsnet.

De overige klanten zullen worden aangesloten nadat het proces van aanvraag volgens de geldende aansluitprocedure is verlopen. Het keuren van de installatie is hier onderdeel van. De afdeling Installation Inspection keurt geleidelijk de binnengekomen aanvragen. Deze standaardprocedure hanteert EBS overal waar zij stroom levert.

Tot mei 2015 moesten de bewoners van Ricanaumofo het doen met 5 uren stroom per dag. Deze werd geleverd door de Dienst Elektrificatie Voorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Zij hadden slechts tussen 19:00 en 24:00 uur elektriciteit.

Om hier verandering in te brengen bouwde de EBS een 8.3 kilometer hoogspanningsnet vanuit het bestaande netwerk van de Moengo opwekcentrale naar Ricanaumofo. Ook werd er 2.2 kilometer laagspanningsnet in het dorp opgezet, meldt het elektriciteitsbedrijf.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May