Suriname met 3-2 beter dan Frans-Guyana
26 Feb 2016, 01:45
Het team van Suriname dat uitkwam tegen Frans-Guyana donderdag.

Suriname heeft zijn tweede oefeninterland rond de voorbereiding van de Caribische Kampioenschappen in winst omgezet. Afgelopen zondag verloor Suriname de eerste wedstrijd tegen Guyana met 2-0. Donderdag werd Frans-Guyana na een 2-0 ruststand, met 3-2 aan de kant gezet.

Suriname startte goed in deze ontmoeting die in het Edward Lama stadion in Frans-Guyana, werd gespeeld. Natio speelde een goede combinatiespel. Reeds na 20 minuten spelen kwam het team op voorsprong. Een buitenspelval werd ontsnapt en de bal kwam bij Milton Pinas terecht. De doelman van Frans-Guyana kwam uit zijn doel. Het schot van Pinas werd op de doellijn gekeerd. De rebound belandde bij Roxey Fer, die goed kwam inlopen en met een schuiver 1-0 noteerde voor Suriname.

Met nog 8 minuten in deze helft kwam Suriname in zwaar weer terecht. De verdediging had moeite met het hergroeperen. De paal bracht redding aan de zijde van Suriname nadat Frans-Guyana de offensief opende. Toch kon de voorsprong worden vergroot. Een prachtige dieptepass achter de verdediging van de Fransen door Milton Pinas, legde de basis voor het tweede doelpunt. De assist werd vlot meegenomen door Mitchel Kisoor die met een tweede tik op de bal de doelman van Frans-Guyana het nakijken gaf:2-0. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was slechts drie minuten oud toen het net van de Fransen weer aan het schudden werd gebracht. Pinas ging op een lange pass af. Hij ontdeed zich van twee verdedigers en met een loeier noteerde hij het derde doelpunt: 3-0. Suriname had na dit doelpunt alle ruimte om het spel voorgoed weg te stoppen. Trainer Werner Blackson koos om de jongens op de bank uit te proberen. Dit veranderde ook het spelbeeld bij Suriname. Een snelle spelhervatting van het spel na een overtreding op rechts. De bal werd voorlangs de 16 meter gespeeld waar Thierry Toupouti met een afstandsschot doelman Delano Stella het nakijken gaf: 3-1. Frans-Guyana voerde de druk op. Met nog 2 minuten in de strijd was het deze zelfde speler die 3-2 noteerde voor zijn land. Niet genoeg om van de goed spelende Surinamers te winnen.
Suriname speelt eind maart zijn eerste wedstrijd in Caribische kampioenschappen verband uit tegen Frans Saint Martin.