DNA behandelt wetten die internationaal zijn bevolen
22 Feb 2016, 06:27
foto


De Nationale Assemblee heeft voor dinsdag drie ontwerpwetten op de agenda die te maken hebben met internationale besluiten. Suriname moet zijn wetgeving aanscherpen waardoor witwassen van geld, financiering van terrorisme en cliëntenonderzoek bij financiële transacties, worden aangescherpt. Het aannemen van deze wetten is nodig om internationaal niet op de zwarte lijst te komen.

Het gaat om de ontwerpwetten 'Identificatieplicht Dienstverleners', 'Internationale Sancties' en 'Melding Ongebruikelijke Transacties'. De voorzitter van de commissie die de drie ontwerpwetten voorbereid voor de openbare behandeling is Amzad Abdoel. De overige leden zijn: Krishna Mathoera, Raymond Sapoen, Marinus Bee, Stephan Tsang, William Waidoe en Keshopersad Gangaram Panday. Dinsdag wordt eerst een huishoudelijke vergadering gehouden om de eindverslagen te behandelen. Daarna zijn de wetsontwerpen gereed voor openbare behandeling.

De Verenigde Naties heeft in verdragen en resoluties diverse sanctieregimes opgenomen. Lidstaten zijn verplicht sancties op te leggen aan terroristische organisaties zoals Al-Qauida, de Taliban en daaraan gelieerde organisaties of personen. Deze internationale sancties dienen op nationaal niveau te worden uitgevoerd. Door de sanctie comités van de Verenigde Naties is er een bevriezingslijst van tegoeden samengesteld van personen en entiteiten. Suriname dient een Raad Internationale Sancties in het leven te roepen. Ook de meldings- en identificatieplicht moeten wettelijk worden geregeld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May