SVWR geeft aanzet tot verbetering rekenonderwijs
21 Feb 2016, 04:24
foto
Een groep leerkrachten tijdens de workshop.


De Surinaamse vereniging van Wiskunde en Rekenleraren (SVWR) hield zaterdag op het IOL een geslaagde workshop met als thema: "De problemen bij de didactische aanpak van breuken in het basisonderwijs". De befaamde Wiskunde- en Rekendeskundige Kenneth Tjon Soei Sjoe heeft op een luchtige manier duidelijk gemaakt hoe de rekenmaterie inzichtelijk gemaakt kan worden. Ruim vijftig leerkrachten van het basis- en voj-onderwijs hebben deze gelegenheid met beide handen aangegrepen en hadden zichtbaar plezier tijdens de oefensessies.

Volgens Ewald Levens, voorzitter van de SVWR is de vereniging zeer bezorgd over het rekenonderwijs, omdat gebleken is dat het slagingsgemiddelde voor rekenen in het basisonderwijs in de afgelopen zes jaar, steeds onvoldoende was. De vereniging heeft als doel het bevorderen en mede waarborgen van goed Wiskunde- en Rekenonderwijs vanaf de basisschool tot en met het hoger onderwijs.

Tijdens de workshop mochten de leerkrachten in groepen proberen om verhalen of modellen te bedenken bij de opgaven. Ook werd de schrijfwijze van bekende breuken onder de loep genomen en de nadruk gelegd op de juiste betekenis. De leerkrachten kregen de raad om de leerlingen niet voor te zeggen, maar hen te laten begrijpen waar ze mee bezig zijn.

Volgens Indira Ramdin, secretaris van de vereniging, moet deze workshop geplaatst worden in het geheel van activiteiten die erin moeten resulteren dat ons rekenonderwijs op een hoger niveau komt. Zo is er ook al een lesbrief voorbereid en zijn er onder de voormalige minister van Onderwijs, gesprekken gevoerd met de afdeling Curriculumontwikkeling van het ministerie.

De SVWR kijkt terug op een geslaagde workshop voor het opkrikken van het rekenonderwijs.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May