EBS wil achterstanden in aansluiting binnen half jaar inlopen
20 Feb 2016, 08:24
foto


Binnen vijf tot zes maanden wil de Energie Bedrijven Suriname (EBS) achterstanden in aansluitingen op het net, inlopen. De achterstand is door de jaren heen ontstaan door een gebrek aan materialen. Binnenkort begint EBS met het inlopen van de achterstallige aansluitingen van 2014 en 2015. Hiervoor zijn er reeds voorzieningen getroffen, deelt het bedrijf mee.

EBS stapt tijdelijk af van het principe waarbij wie eerst heeft betaald, eerst wordt geholpen. Het bedrijf heeft gemeend het ressorten-systeem toe te passen. De veldploegen zullen op basis van ressorten worden ingedeeld. Het ressorten-systeem verbetert de efficiëntie van het werk en verhoogt ook de output. Het clusteren van de werkzaamheden levert ook een financieel voordeel op, meent EBS. Omdat de ploegen binnen een gebied worden ingezet, kan er bezuinigd worden op brandstof. Dit geldt ook voor het transport van materiaal. Door het werken in ressorten kunnen bij één uitschakeling, meerdere werkzaamheden worden uitgevoerd in plaats van bij elke uitschakeling één.

In afwachting op overig aansluitmateriaal dat nog moet arriveren, zal de EBS een aanvang maken met het plaatsen van transformatoren in het netwerk waarbij reeds voorzieningen waren getroffen. Hierdoor kunnen de huis- of bedrijfsaansluitingen worden afgehandeld. Het schema per ressort wordt nog bekendgemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May