Tennisbond wil meer sportleiders en accommodaties
20 Feb 2016, 10:16
foto
Het bestuur van de Tennisbond is ontvangen door minister Faizal Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken.


De Tennisbond wil meer jongeren interesseren voor de tennissport. Community tennis staat hoog op de prioriteitenlijst van het bestuur van de bond, omdat hierbij in het verleden veel tennistalent is ontdekt. Het bestuur onder leiding van Diego van der Zwart, zit pas vier weken aan en heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Faizal Abdoelgafoer van Sport- en Jeugdzaken.

Het vorige bestuur heeft bij community tennis dat in de buurt Zorg en Hoop werd gedaan, wat talenten ontdekt. Om meer mensen de kans te geven mee te doen aan deze tak van sport, gaat dit bestuur het project aangepast herintroduceren. Aan het ministerie is ondersteuning gevraagd om meer sportleiders op te leiden en meer accommodaties beschikbaar te stellen.

Abdoelgafoer heeft voor de verdere groei van de tennissport het voorstel gedaan aan de bond, om de mogelijkheid te bekijken in de toekomst op de kunstgrasvelden te tennissen. Deze velden zijn al voorzien van belijning en belichting, dus kunnen ze ingezet worden voor het vertrouwd raken met de sport, zegt de voorlichting van S en J. Als de interesse eenmaal is gewekt voor tennis bij vooral de jongeren, kunnen die verder groeien om op de echte tennisbanen te trainen, meent Abdoelgafoer.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May