Gajadien blijft aandringen op CLAD-onderzoek
19 Feb 2016, 12:12
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien. (Beeld: DNA)


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) blijft erbij dat op het ministerie van Sport en Jeugdzaken een onderzoek door de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) moet worden ingesteld. Vanaf 2013 worden er kanttekeningen geplaatst over het uitgavenbeleid van dit departement. Er is nooit een CLAD-rapport overhandigd aan De Nationale Assemblee, stelt Gajadien in een persbericht.

Tijdens de begrotingsbehandeling heeft Gajadien een stapel documenten overhandigd aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Hieruit bleek dat goedkeuring is gegeven om diverse religieuze organisaties donaties te geven voor renovatiewerkzaamheden die verricht zouden worden door NV Ceylon Vastgoed. De organisaties hebben nooit iets hiervan gemerkt. Het ministerie zegt in een verklaring dat de overmakingen niet zijn geschied.

De samenleving wordt met de verklaring van het ministerie duidelijk gemaakt dat exponenten van dit departement slechts politiek bedreven hebben met organisaties. Zij zouden worden ondersteund met het oog op de algemene verkiezingen. Na ruim een jaar blijkt dat er geen middelen ter beschikking zijn gesteld.

Gajadien herhaalt zijn vraag aan de regering om een grondig CLAD-onderzoek in te stellen bij Sport en Jeugdzaken. Er zijn middelen gebruikt ter 'zogenaamde' ondersteuning van honderden personen en organisaties. Deze middelen hebben de personen of organisaties niet of ten dele bereikt, meent het Assembleelid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May