Suriname verliest met 2-1 van Antigua en Barbuda
10 Nov 2010, 19:30

Het Surinaams voetbalelftal heeft vanavond de eerste wedstrijd in de tweede ronde van het toernooi om de Digicelcup met 2-1 verloren van gastland Antigua en Barbuda.

In de achttiende minuut bracht Randolph Burton de thuisploeg op voorsprong. Roché Emanuelson maakte in de 34ste minuut gelijk. Vlak voor rust schoot Emilio Limon snoeihard tegen de lat. Na rust bleken beide teams opnieuw aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren voor Suriname. Ditmaal was het Yves Vlijter die het houtwerk raakte. Halverwege de tweede helft maakte Justin Cochrane de beslissende goal voor Antigua. Een Surinaams slotoffensief leverde wel corners maar geen doelpunten op waardoor Antigua drie zwaar bevochten punten behaalde.

In de andere wedstrijd in groep G won Cuba met 4-2 van Dominica. Vrijdag speelt ‘natio’ tegen Cuba en zondag staat de wedstrijd tegen Dominica op het programma.
De beste twee landen in de kwalificatiepoule gaan over naar de finale die vanaf eind deze maand wordt gespeeld op Martinique.

Vooraf wordt Cuba beschouwd als favoriet in poule G. Tijdens de vorige editie van het toernooi verloor Suriname met 6-0 van de Cubanen die op dit moment als 121ste land op de FIFA-wereldranglijst staan genoteerd. Dominica en Antigua staan respectievelijk nummer 131 en 132, terwijl Suriname plaats 113 inneemt na de goede resultaten vorige maand. In eigen land eindigde 'natio' als tweede in de eerste kwalificatieronde en tien dagen geleden werd een toernooi op Curaçao gewonnen.