Bond 's Lands Hospitaal blijft in actie
02 Feb 2016, 10:24
foto
Bondsvoorzitter van 's Lands Hospitaal, Imro Edam. (Foto: Raoul Lith)


De bond bij 's Lands Hospitaal heeft besloten in actie te blijven tot er een oplossing komt. De medewerkers willen de uitbetaling van de kledingtoelage en prestatietoelage. De bond eist ook dat het stichtingsbestuur en de directie van de ziekeninstelling vervangen worden. Zij zouden de hoofdschuldige zijn in de problemen waarmee 's Lands Hospitaal te kampen heeft.

Bondsvoorzitter Imro Edam zegt aan Starnieuws dat de ochtendploeg net als gisteren het werk neergelegd heeft. De middag en avonddienst functioneren. De centrale keuken en couveuse afdeling hebben dispensatie. Het werk op de kinderafdeling wordt verricht als een zondagse dienst.

"Wij weten ook dat het ziekenhuis in rode cijfers is. Daarom wilden wij meewerken om de kledingtoelage in kavels uitbetaald te krijgen. Door verdeel- en heers van de directie is dit mislukt. Nu willen de leden dat de betaling gelijk plaatsvindt," zegt Edam.

Voor de uitbetaling van de kledingtoelage is SRD 1,6 miljoen nodig. Met de prestatietoelage is ongeveer SRD 3 miljoen nodig. Bij het ziekenhuis zijn ruim 700 personen in vaste dienst, terwijl ook circa honderd studenten verbonden zijn aan de instelling. De leiding van het ziekenhuis heeft maandagavond een onderhoud gehad met de vakbond en Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale Landsdienaren Organisaties. Vandaag verwacht Edam te horen hoe de problemen opgelost zullen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May