PL dient strafklacht in kwestie DNA-document in
01 Feb 2016, 14:58
foto


Pertjajah Luhur (PL) dient een strafklacht in tegen degene die valsheid in geschrifte hebben gepleegd in de kwestie van het document van De Nationale Assemblee. Na overleg met raadsman Gerold Sewcharan blijkt dat er voldoende aanleiding is om een strafklacht in te dienen bij het Openbaar Ministerie (OM). Dit zegt de PL in een persbericht.


Dit document is door De Nationale Assemblee verstrekt aan de advocaat Nailah van Dijk in de terugroepzaak welke de PL en overige oppositiepartijen hebben aangespannen. Het proces ter indiening van de strafklacht is reeds op gang gebracht. De PL belegt woensdagmiddag een persconferentie hierover.

PL-voorzitter Paul Somohardjo stelt dat de strafzaak bij het OM wordt ingediend tegen degenen die valsheid in geschrifte hebben gepleegd. Er zijn geen concrete namen genoemd. Volgens het Wetboek van Strafrecht kan degene die schuldig wordt bevonden aan het opmaken van dit valse document een gevangenisstraf van ten hoogste vijf jaren opgelegd krijgen. Dat geldt ook voor degene die desbetreffende valselijk opgemaakt document heeft gebruikt om anderen schade te berokkenen, zegt de PL in het persbericht.

Somohardjo stelt dat niemand boven de wet staat. “Recht voor één, recht voor allen, als het een gewone burger was, zou die ook door de politie zijn ingesloten,” zegt hij. De PL-voorzitter voegt er aan toe dat niet de PL bepaalt wie de schuldige is, maar het OM.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May