Verdachte onmiddellijk in vrijheid gesteld
29 Jan 2016, 10:58
foto


Juan A. mag zich gelukkig prijzen. Hij is vanuit Nederland vertrokken met drugs in zijn bezit en heeft de Wet op Verdovende Middelen overtreden. Op Zanderij is hij aangehouden. Raadsman Irvin Kanhai voert aan dat naar zijn gevoel de rechter onbevoegd was om de zaak te openen in het Derde Kanton. De vordering moest in het Tweede Kanton worden geopend, omdat het feit in het buitenland is begonnen.

Het is volgens de raadsman begonnen op een KLM-vlucht en moet zo een zaak dan in het Tweede Kanton worden geopend. Rechter Marie Mettendaf heeft de raadsman in het gelijk gesteld op de zitting van donderdag, met het gevolg dat de verdachte is vrijgesproken.

Mettendaf voert aan dat de zaak verkeerd is opgebracht in het Derde Kanton. Zij benadrukt dat het Openbaar Ministerie nog het recht heeft om de verdachte opnieuw te dagvaarden. Juan A. is onmiddellijk in vrijheid gesteld. De verdachte had bij de politie verklaard dat hij US$ 1.500 tot 2.000 voor het feit zou krijgen. Pas op Schiphol is hem gezegd dat de drugs in chocolade was verborgen. De drugs zou van een vriend van de verdachte afkomstig zijn.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May