Breeveld: Reçu's waarover twijfel is, niet uitbetalen
28 Jan 2016, 10:56
foto
Assembleelid Carl Breeveld


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) heeft indringende vragen gesteld aan minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over de achterstallige betalingen. Hij twijfelt aan bedragen die via reçu's zijn opgebracht voor levering van goederen en diensten. Breeveld vindt dat de minister niet over moet gaan tot betaling als zaken onrechtmatig zijn.

Breeveld deelde tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling mee dat astronomische bedragen zijn opgebracht via reçu's. Er zijn Surinamers die helemaal geen goederen en diensten geleverd hebben en de moed hebben opgebracht om rekeningen in te dienen. Het Assembleelid merkte op dat ook al zijn reçu's ingediend, maar het betekent niet dat deze correct zijn.

"De minister van Financiën moet de betalingen aanhouden waarover er twijfels bestaan. De overheid is geen nyan patu. Geen plek om slag te slaan," stelde Breeveld. Hij haalde ook de problematiek van de Naschoolse Opvang aan als voorbeeld. Er moet een bedrag van SRD 171 miljoen worden betaald. Naast SRD 90 miljoen is er additioneel nog SRD 56 miljoen opgebracht op de begroting door de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Het Assembleelid vindt dat hier serieus naar gekeken moet worden. Er moet sprake zijn van rechtvaardigheid. De regering antwoordt vandaag op de vele vragen die maandag en dinsdag zijn gesteld in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May