Antwoord aan Likoed Nederland
27 Jan 2016, 21:02
foto


In mijn column van 18 januari 2016 heb ik uitgelegd waarom 'Israël' geen recht van bestaan heeft. Je kunt niet het land van iemand anders bezetten en dan roepen dat je recht hebt op die bezetting.

Likoed Nederland heeft een reactie geschreven op mijn column met vier punten.
Ik schreef: "In 1948 is de staat Israël ontstaan nadat 750.000 Palestijnen verdreven werden uit hun huizen die vervolgens door Joden uit Amsterdam, New York en Parijs in beslag werden genomen."
Zij antwoorden: ”De oorlog begon omdat de Arabieren de door de VN voorgestelde tweestatenoplossing verwierpen. In plaats daarvan startten de Arabieren een poging tot tweede Holocaust op de Joden, nog maar drie jaar na de eerste.”
Dit is de redenering van de boef (de Zionist) die in samenwerking met andere boeven (de koloniale mogendheden in de VN) jou besteelt en dan roept: “Maar jij verwerpt onze diefstal. Dat kan toch niet.”
Als je dan strijd levert om je eigendom terug te krijgen, dan roept de eerste boef: “Je wilt me vermoorden zoals de Duitsers mijn familie hebben vermoord. Dat mag toch niet?” Hoe krom kan je redeneren.

Ik schreef: "De etnische zuivering van Palestina is een heel oud plan dat is opgesteld 40 jaar voor de Holocaust door Zionisten."
Zij antwoorden: “Het is onzin; er is nooit een plan geweest voor etnische zuivering. Herzl was juist voor het vreedzaam samenleven van Joden en Arabieren. Zo schreef hij in zijn dagboek: ‘Mijn testament voor het Joodse volk: richt jouw staat zo in dat ook anderen zich prettig voelen bij jou.’ Ja, ja. Richt jouw staat in op andermans grondgebied zo dat zij zich prettig voelen bij jou. En als ze dat niet doen, dan roep je dat ze gek zijn.

Feiten zijn koppig. Ik heb in mijn column de feiten opgesomd waaruit blijkt dat er een plan voor etnische zuivering was: de oproep aan de Britse kolonisator om een koloniaal project op te zetten, de uitspraken van de Joodse leider Vladimir Jabotinsky (1880-1940): “Without an armed force which will render physically impossible any attempts to destroy or prevent this colonization, colonization is impossible not ‘difficult’, not ‘dangerous’ but impossible! … Zionism is a colonizing adventure and therefore it stands or falls by the question of armed force.” Ik noemde de database met “the topographic location of each village, its access roads, quality of land, water springs, main sources of income, its sociopolitical composition, religious affiliations, names of its mukhtars, its relationship with other villages, the age of individual men (sixteen to fifty), an index of hostility based on the level of the village’s participation in the revolt of 1936”.
Ze kunnen wel roepen dat het onzin is, maar de feiten spreken voor zich.

Ik schreef: "De staat Israël is een illegale staat."
Zij antwoorden: “Israël is het oudste land ter wereld met hetzelfde volk, met dezelfde naam, met dezelfde taal, met hetzelfde geloof en met dezelfde cultuur.”
Dit klopt niet. Israël is een staat, geen volk. Joden zijn een volk en geen staat. Joden leefden in Palestina vreedzaam met de Arabieren. Maar dat vonden ze niet genoeg. Ze waren slachtoffers van pogroms door christenen in Europa. Ze zijn vermoord door nazi's uit Duitsland. Als ze verhaal willen halen, dan moeten ze een staat eisen in Europa, niet in het gebied van mensen die ze niets hebben aangedaan.
Ze wilden een staat vestigen op Palestijns land. Dat kon alleen door de Palestijnen te verdrijven uit hun huizen. Dat is ook met grof geweld gebeurd.

Ik schreef: "Hamas en andere organisaties voeren een legitieme bevrijdingsstrijd tegen een illegale staat die geen enkel recht van bestaan heeft."
Zij antwoorden: ”De Palestijnen hebben zich in internationale verdragen verplicht tot vrede, het stoppen met geweld en het stoppen met haatzaaien. Dit was in ruil voor het zelfbestuur, waaronder 98% van de Palestijnen nu leeft. Zij zijn dus in zware overtreding van hun eigen beloftes en verplichtingen volgens internationale verdragen. Bovendien kan en mag het doden van willekeurige, onschuldige burgers - zoals Hamas en andere Palestijnse organisaties doen - op geen enkele manier legitiem worden genoemd. Want dat is het niet. Het is moord, volgens het internationaal recht.”
Hier is opnieuw de boevenlogica. Een gewapende bende ('Israël') komt je huis binnen, vermoordt je familieleden, stopt je in een kleine kamer, controleert je bewegingen in die kamer, je stroomtoevoer, het water en licht en neemt in die kamer ook nog een hoek in bezit waar hij je met wapens onder schot houdt. Dan zegt hij: “Je hebt 98% van de kamer in bezit. Ben je nog niet tevreden!” Vervolgens gaat die bende in samenwerking met andere boeven (de westerse landen) en handlangers die ze in je kamer hebben gerekruteerd een overeenkomst maken die zegt: “Je familieleden mogen niet meer vechten om je huis vrij te krijgen. Wij (de boeven) zijn onschuldige mensen. Je mag niet op ons schieten als we je onder schot houden of op jou schieten en je familieleden vermoorden. Dat mag niet.”
Als je iemands bezittingen steelt, ben je niet onschuldig. Er bestaan geen onschuldige criminelen.
Deze boevenlogica van de Zionisten mist iedere rechtsgrond, iedere moraliteit, iedere gevoel van beschaving. Je kunt niet recht praten wat krom is.

Tegen deze logica en de harde praktijk van onderdrukking van het Palestijnse volk moeten we in verzet komen door de legitimiteit van de staat 'Israël' ter discussie te stellen: op school, op de universiteit, op je werk, in lezingen en werkstukken en in de publieke discussie op Starnieuws.

Sandew Hira
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May