Kabinet antwoordt donderdag op vragen begroting
27 Jan 2016, 04:36
foto
De Nationale Assemblee tijdens de tweede ronde van de begrotingsbehandeling, dinsdag. (Foto: Raoul Lith)


De regering zal donderdagochtend beginnen met het beantwoorden van indringende vragen over de begroting 2016. De tweede ronde voor het parlement is dinsdagavond rond 22.25 uur afgesloten. Oppositie en coalitie hebben vragen gesteld over de koersontwikkeling en de rol van de Surinaamse Postspaarbank. Gewezen werd op het gevaar van het witwassen van zwart geld en de slechte naam die Suriname internationaal kan krijgen.

Donderdag zal vicepresident Ashwin Adhin beginnen met het geven van antwoord over de staatsbedrijven. Jarenlang vragen Assembleeleden transparantie over de loonstructuur en het beleid dat gevoerd wordt door de parastatale instellingen. Tot nu toe is er weinig bekend, ondanks het feit dat ook de vorige regering beloofd had met informatie te komen.

Adhin kon bij de aanvang van de begrotingsbehandeling maandag nog niet aangeven wat de stand van zaken was. Hij had nog niet alle informatie en vroeg om donderdag in te gaan op de roep uit De Nationale Assemblee. Er zijn ook vragen gesteld over wat de stappen zullen zijn indien de olie- en goudprijs verder zullen dalen op de wereldmarkt.

Diverse Assembleeleden vroegen de aandacht voor de stijgende prijzen in de winkels. Aan de regering zijn ook vragen gesteld over belastingverlichtende maatregelen voor loontrekkers. Het aanpassingsprogramma is ook een heet hangijzer. Er is duidelijkheid hierover gevraagd aangezien dit programma tot nu toe niet gepresenteerd is aan De Nationale Assemblee. Het ligt in de bedoeling om de begrotingsbehandeling vrijdag af te ronden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May