Secretaris SPB: Abdoel stigmatiseert afdeling Rijbewijzen
26 Jan 2016, 10:36
foto
Foto: KPS


De secretaris van de Surinaamse Politie Bond (SPB), inspecteur Humphrey Naarden, vindt dat Assembleelid Amzad Abdoel ongenuanceerde uitspraken heeft gedaan over onregelmatigheden bij de afdeling Rijbewijzen. "Hiermee heeft hij de hele afdeling gecriminaliseerd. De mensen zijn bijzonder gebelgd over de uitspraken die gedaan zijn, zonder dat er bewijzen zijn aangedragen," zegt Naarden aan Starnieuws.

De secretaris van de SPB merkt op dat Abdoel deze kwestie moest deponeren bij de procureur-generaal of de minister van Justitie en Politie. Door publiekelijk deze kwestie aan te kaarten, maakt hij het moeilijker voor de politie om op te treden. Mensen zullen de bewijzen wegmaken, als het waar zou zijn.

Abdoel zei gisteren tijdens de begrotingsbehandeling dat tussen de SRD 600 en SRD 900 betaald wordt om te slagen voor het theoretisch of praktisch rijexamen. Het gaat volgens hem om een georganiseerde groep. Er zouden volgens hem afspraken gemaakt worden tussen politieagenten en rijscholen, die onder de tafel het geld ontvangen. De kandidaat weet niet bij welke agent hij zijn examen aflegt. Hij weet alleen dat hij het examen haalt en dat gebeurt ook," deelde het Assembleelid mee.

Naarden merkt op dat Abdoel ook voorstelde om politieagenten op de afdeling Rijbewijzen binnen een jaar te muteren. "Het maakt niet uit wie daar zit, iedereen wordt scheel aangekeken. Meneer Abdoel had het beter moeten weten. Hij heeft de hele afdeling gecriminaliseerd. Als hij harde gegevens heeft, had hij dat anders moeten aankaarten. De politie heeft bewezen ook hard op te treden tegen collega's die crimineel bezig zijn," benadrukt Naarden.

Als secretaris van de SPB merkt Naarden op dat de uitspraken van Abdoel ook ertoe kunnen leiden dat wanneer politieagenten optreden in het publiek, mensen minder respect zullen hebben voor politieagenten. Naarden haalt aan dat er agressief gedrag wordt vertoond door mensen bij politieoptreden. "Zulke uitspraken kunnen dat alleen maar erger maken, want de politie in functie zal niet toestaan dat het gezag wordt aangetast," merkt Naarden op. Hij vindt het niet in de haak dat de afdeling Rijbewijzen op deze manier een stigma heeft gekregen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May