Abdoel kaart zwendel bij rijexamen aan
26 Jan 2016, 04:47
foto
Assembleelid Amzad Abdoel tijdens de begrotingsbehandeling, maandag. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) heeft informatie dat bij de afdeling Rijbewijzen van het ministerie van Justitie en Politie er sprake is van praktijken die niet door de beugel kunnen. Hij hoopt dat minister Jennifer van Dijk-Silos ook hier optreedt. Er wordt volgens Abdoel tussen SRD 600 en SRD 900 betaald om te slagen voor het theoretisch of praktisch rijexamen.

Abdoel zei tijdens de begrotingsbehandeling maandag dat het gaat om een georganiseerde groep. "Gelooft u mij, het systeem waarmee men werkt is één dat gebaseerd is op afspraken. De rijschool, die tevens het geld ontvangt, geeft de naam van de kandidaat door aan de agent. De kandidaat weet niet bij welke agent hij zijn examen aflegt. Hij weet alleen dat hij het examen haalt en dat gebeurt ook," deelde het Assembleelid mee.

Hij vroeg de aandacht van de minister hiervoor en stelde voor om met een systeem te komen waarbij de kandidaten met een nummer het examen gaan afleggen. De agent noch de kandidaat moet van te voren weten wat het examennummer zal zijn. "Op basis daarvan zal het heel moeilijk tot onmogelijk zijn om te betalen voor een rijbewijs. Ook vraag ik om geen agent langer dan een jaar op die afdeling te laten werken, maar om het personeel te laten rouleren," stelde Abdoel voor.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May