Moordverdachte voor de rechter
26 Jan 2016, 01:43
foto


Delano D. wordt ervan verdacht zijn buurman André Adjako (33) op 31 augustus van het afgelopen jaar om het leven te hebben gebracht. Officier van justitie, Astrid Niamat, heeft de zaak op de rechtszitting van maandag voorgedragen. Raadsman Hedley Derby is aangewezen als advocaat van de verdachte.

De verdachte had zijn buurman dodelijk verwond aan de Kronenburgweg. Een dag later werd er vermoedelijk brand gesticht in de woning van Delano D. Deze zaak zal op 22 februari behandeld worden.

De verdachte en het slachtoffer hadden een slepende ruzie met elkaar. Volgens de politie reed Adjako op zijn fiets over de Kronenburgweg, richting Nieuw Weergevondenweg. De verdachte die niet ver van het slachtoffer woont, heeft hem opgewacht en zonder enige aanleiding kapverwondingen toegebracht.

De politie heeft vaker opgetreden tijdens geschillen van deze buren. Ook zijn partijen eerder opgeroepen en verschenen voor de hulpofficier die hen ernstig had aangesproken. Een grote groep familieleden van het slachtoffer begaf zich naar de woning van de verdachte om zijn familieleden te lijf te gaan. Waarschuwingen van de politie hielden deze agressieve groep niet tegen. De politie was genoodzaakt om toen waarschuwingsschoten te lossen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May