Patrick Peneux wordt president-commissaris EBS
24 Jan 2016, 00:01
foto
Patrick Peneux, aankomende president-commissaris EBS. (Foto: Facebook)


Patrick Peneux, directeur van Surmac, wordt de nieuwe president-commissaris van de Energie Bedrijven Suriname (EBS). Hij zal in de plaats komen van Iwan Krolis. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen bevestigt tegenover Starnieuws dat het besluit al genomen is. Peneux zal tijdens de algemene aandeelhouders vergadering eind januari formeel aangesteld worden.

Dodson deelt mee dat Peneux voldoet aan de eisen om de raad van commissarissen (rvc) van het parastatale bedrijf te leiden. Hij is succesvol bij Surmac en heeft de technische kennis. Peneux heeft onlangs ook een onderscheiding gekregen van Surmac International.

Peneux heeft een straf van een jaar uitgezeten en is in 2012 vrijgelaten. Hij was veroordeeld voor zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende. Peneux was de zoveelste keer geconfronteerd met diefstal bij zijn in aanbouw zijnde woning. De dader werd zwaar mishandeld en kwam te overlijden.

De minister merkt op dat Peneux gerehabiliteerd is en zijn leven weer heeft opgepakt. Het gaat niet om een crimineel, benadrukt de bewindsman. Peneux is bereid gevonden zijn schouders onder het werk te zetten en is een technocraat die gewaardeerd wordt om zijn kennis.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May