Politie Lelydorp zal elke vrijdag extra controle houden
21 Jan 2016, 17:08
foto


Vanaf vrijdag zal de politie van Lelydorp acties houden op het weggedeelte tussen De Crane- en de Javaweg. Deze acties zullen elke vrijdag plaatsvinden na sluitingstijd van de winkelzaken. De politie van dit ressort krijgt al geruime tijd aangiften vanuit de gemeenschap en meldingen van bellers via de Centrale Meldkamer, dat zij last ondervinden van hangjongeren, illegale bromfietsracers en overluide muziek vanuit geparkeerde auto’s.

De wetsdienaren hebben al deze gevallen bekeken en daar waar nodig opgetreden. Ook met de districtscommissaris zijn er naar mogelijke oplossingen gezocht voor de geconstateerde onacceptabele gedragingen. Alle genomen acties hebben tot nog toe niet het gewenste resultaat opgeleverd.

De politie voelt zich daarom genoodzaakt elke vrijdag de acties te gaan verscherpen. Tegen zij die zich hieraan schuldig maken, zal niet worden geschroomd op te treden. De politie doet een beroep op de gemeenschap om zich na sluitingstijd van de winkelzaken niet onnodig op te houden voor inritten en de warungs op het weggedeelte dat is aangegeven. Ook is gebleken dat deze groep ordeverstoorders zich voor de gesloten winkelzaken ophoudt.

Eenieder die geen gevolg geeft aan deze oproep zal als overtreder worden aangemerkt en worden overgebracht naar het politiebureau. Vooral bij de bromfietsers zal er streng worden gelet op hun bescheiden.

Indien blijkt dat de bromfietspapieren niet in orde zijn, zal de bromfiets in beslag worden genomen en de overtreder worden geverbaliseerd. Een onopvallend team zal de kleuren en de kentekennummers van de auto’s noteren, van waaruit overluide muziek te horen is, meldt de Public Relations afdeling.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May