Bespreking opheffen politiepost Nieuw-Aurora en Dyumu
21 Jan 2016, 01:42
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos


In de dorpen Nieuw-Aurora en Dyumu is er onduidelijkheid over waarom de politie opbreekt. Hoofdkapitein Carlo Sampi van Nieuw-Aurora heeft de mededeling gekregen van de agenten die daar gestationeerd waren. Diverse personen bekritiseren het beleid van het ministerie van Justitie en Politie hierover. Minister Jennifer van Dijk-Silos om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het komende weekend over het terugtrekken van de politie besproken zal worden met de dorpen.

De minister legt uit dat in Dyumu en Nieuw-Aurora het afgelopen jaar nauwelijks een melding is geweest van een strafbaar feit. Het kost heel veel geld om de posten in die dorpen operationeel te houden. Het ministerie heeft gekozen voor het toepassen van andere maatregelen om de veiligheid van die dorpen en omgeving te blijven garanderen. Het gebied kan aangedaan worden door de politie vanuit een andere locatie.

Er vindt een evaluatie plaats van diverse posten. Ook de politiepost van Atjoni wordt onder de loep genomen. Nagegaan wordt hoe diverse posten efficiënter ingezet kunnen worden. Ook diverse dorpen zullen betrokken worden bij de evaluatie. De bewindsvrouw zegt dat het overheidsgezag in het hele land gegarandeerd wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May