Begrotingsbehandeling wordt maandag voortgezet
20 Jan 2016, 06:27
foto


De verdere behandeling van de begroting 2016 zal op maandag 25 januari worden voortgezet. Dat heeft Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de fractieleiders meegedeeld. Zij heeft een overleg gehad met de regeringsleiding over de continuering van de begrotingsbehandeling.

De eerste ronde van de begrotingsbehandeling is op 22 december vorig jaar afgesloten. Ministers hebben diverse vragen die gesteld waren door de Assembleeleden meegenomen naar de tweede ronde. Vicepresident Ashwin Adhin zal dan ook ingaan op vragen over parastatale instellingen. Assembleeleden willen informatie hebben over het functioneren van de staatsbedrijven.

Simons heeft aangegeven dat het streven er op gericht is om de behandeling van de begroting op 29 januari te beëindigen. Rabin Parmessar, die intussen aangetreden is als algemeen directeur van de Energie Bedrijven Suriname, zal tot 31 januari nog deel uitmaken van De Nationale Assemblee. Hij merkte op dat hij nog enkele verplichtingen moet nakomen als Assembleelid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May