AAV-voorzitter Wong: Beleid Bouterse 1 en 2 faalt
18 Jan 2016, 00:01
foto
Anthony Wong, voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging.


Anthony Wong, voorzitter van de Algemene Aannemers Vereniging (AAV), vindt dat het beleid van de regering-Bouterse 1 en 2, gefaald heeft. "Er hoeven geen individuele schuldigen te worden gezocht. Alles gebeurt met medeweten van president Desi Bouterse. Hij trekt aan de touwtjes," zegt Wong aan Starnieuws. "Wie ook op welke post komt, er zal geen verandering komen, zolang er geen eerlijk beleid wordt gevoerd," meent de AAV-voorzitter. Volgens hem gaat het om vertrouwen en dat ontbreekt.

Wong zegt ook niet onder de indruk te zijn van de tirade van de NDP'ers André Misiekaba (fractieleider) en Amzad Abdoel (waarnemend fractieleider). Zij hebben steeds alles verdedigd en hebben ook gezegd dat er geen devaluatie komt. "Het is gewoon schandelijk hoe er politiek wordt bedreven," stelt Wong.

"Dat veel ondernemers hun achterstallige schuld die zij ontvangen hebben, omgezet hebben in deviezen, komt omdat er geen vertrouwen is," vindt Wong. Hij vindt niet dat er een vinger naar hen gewezen moet worden over het op hol slaan van de koers. Als er geen vertrouwen is, is dit het resultaat, zegt de AAV-voorzitter. Hij merkt op dat 20% van de schuld nog moet worden afgelost. "Voor mij is het eerst zien dan geloven. Door de devaluatie en de hoge koers is het geld behoorlijk ontwaard," merkt Wong op.

Op Financiën hebben tijdens de vorige regering de ministers Wonnie Boedhoe en Adelien Wijnerman het veld geruimd. Daarna kwam Andy Rusland. "De ministers nemen geen zelfstandige besluiten. Het is de president die bepaalt. Hij is de hoofdschuldige. Zolang het beleid niet drastisch omgegooid wordt, zal de situatie niet veranderen. Hij is van alles op de hoogte en als het misgaat, wast hij zijn handen in onschuld. Anderen krijgen steeds de schuld," voert Wong aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May