Kabelstoring paralyseert internet landelijk
16 Jan 2016, 15:49
foto


Slechts een miniem aantal gebruikers kan sinds ongeveer elf uur gebruik maken van het internet. Een kabelstoring heeft in vrijwel geheel het land het internetverkeer lamgelegd. Er is geen dataverkeer mogelijk, geen whatsapp, geen e-mail...niets.

Het gaat om een kabelstoring bij de centrale Balona. Er zijn bepaalde lijnen uitgevallen, waardoor niet alleen Telesur-gebruikers worden gedupeerd, maar ook de cliënten van de providers Digicel en Parbo.net. Technici proberen met een back up-systeem het probleem te verhelpen.

ATV die ook op de centrale Balona is aangesloten, is volledig uitgevallen. Landelijk is er veel ongerief en wrevel. Starnieuws wordt platgebeld door boze burgers die erop wijzen dat internet geen luxe meer is, maar gewoon een basisgoed. Vanuit Telesur is er tot nog toe geen enkele officiële mededeling gedaan, ook niet via de radiostations.

Burgers zijn gebelgd dat zij nergens hun beklag kunnen doen over het ongerief dat zij nu ervaren. Ook over de informatievoorziening vanuit de providers zijn zij niet te spreken. “Als we moeten betalen, staat Telesur voor in de rij voor zijn geld. Maar waar blijft de service, is dit dezelfde klantvriendelijkheid die wordt gepredikt?,” vraagt een zeer boze beller.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May