Ravenberg: Dubbele uitbetaling is niet mijn fout
15 Jan 2016, 05:57
foto
De directeur van Algemene Zaken vindt dat Guno Ravenberg onterecht dubbel is uitbetaald.


Guno Ravenberg, die directeur is van de Stichting Radio Omroep Suriname, moet volgens de directeur van Algemene Zaken, Louis van Geenen, SRD 54.380 aan salaris en SRD 5.220 aan vakantiegeld terugstorten. Hij is vanaf 1 januari 2015 dubbel uitbetaald door Algemene Zaken én Binnenlandse Zaken. Ravenberg om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de fout niet door hem is gemaakt. Hij heeft met diverse betrokkenen over deze kwestie gesproken.

Ravenberg heeft een arbeidsovereenkomst met het directoraat Algemene Zaken. Deze overeenkomst is op 16 januari 2015 verlengd. Hij is in bezoldigde dienst als arbeidscontractant op dit directoraat. Per resolutie van 7 augustus 2015 is hij tevens op het directoraat Binnenlandse Zaken aangesteld in de functie van Adviseur in Algemene Dienst. Van Geenen heeft Ravenberg aangeschreven om het onterecht ontvangen salaris, terug te betalen.

Volgens de resolutie van de president is Ravenberg te rekenen van 1 januari 2015 in definitieve dienst aangesteld in de functie van Adviseur in Algemene Dienst (schaal 13A). Ravenberg zegt dat hij verschillende werkzaamheden verricht. "Ik ben niet de enige persoon die een dubbel salaris ontvangt. Dit is niet mijn fout. Toen ik de brief kreeg heb ik met verschillende toppers over deze zaak gesproken," zegt Ravenberg. Hij heeft te horen gekregen dat de zaak in orde komt, maar heeft op schrift nog geen uitsluitsel.

Ravenberg vindt dat door het uitlekken van de informatie, mensen deze zaak politiek tegen hem willen gebruiken, terwijl er volgens hem niks aan de hand is. Hij is tijdens de vorige regering samen met zeven anderen benoemd tot communicatiespecialist. Daarvoor was er een arbeidsovereenkomst aangegaan met Algemene Zaken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May