Ontwikkelingswerkers beter geïnformeerd het veld in
14 Jan 2016, 19:13
foto
Medewerkers van Suricorps for Development luisteren naar een presentatie.


Ex-districtscommissaris Raymond Landburg vindt dat ontwikkelingswerkers het aspect over hoe om te gaan met mensen uit verschillende woongebieden, vaak over het hoofd zien. In een presentatie voor vrijwilligers en staf van Suricorps for Development, gisteren, ging hij in op dit onderwerp. Ontwikkelingsdeskundigen en uitvoerders van projecten in achtergestelde gebieden in Suriname, zullen meer succes boeken bij de samenwerking met de daar levende gemeenschappen, wanneer zij rekening houden met de zeden en gewoonten van hun doelgroep, meent ook Humphrey Dundas, voorzitter van Suricorps.

Landburg heeft de contouren samengesteld van de ‘Competentie gerichte gedragstoolkit voor vrijwilligers en staf van Suricorps for Development’. Volgens hem zullen problemen in de samenwerking met gemeenschappen voorkomen worden als werkers in die gebieden beter geïnformeerd met hun werkzaamheden beginnen. Onder meer moet rekening gehouden worden met de verscheidenheid aan culturen in Suriname en de geografische ligging en sociaal economische situatie in een bepaald deel van het grondgebied.

Landburg vindt het nodig dat er voor elke cultuur, doelgroep en of gemeenschap, een eigen module wordt gemaakt, samen met kenners, actoren en deskundigen van het betreffende gebied. ‘’De leefgewoonten van de Aukaner in Moengo verschillen van die van de Aucaners van Granborie en weer ten opzichte van die in Davisbuiten’’, geeft hij als voorbeeld.

Het is de bedoeling om de contouren voor deze toolkit verder uit te bouwen, met ondersteuning van de verschillende commissariaten en de bestuursdiensten en van experts uit de verschillende ressorten, waar Suricorps actief is of zal zijn. De toolkit zal ook algemene gedragsregels bevatten voor het omgaan met elkaar, in het veld en met overige partners.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May