Agrarisch bedrijf Leger krijgt ondersteuning van LVV
13 Jan 2016, 09:03
foto
Het landbouwareaal van het Nationaal Leger te Saramacca. (Foto's: LVV)


Het ministerie van Defensie werkt samen met Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) om betere resultaten te kunnen boeken met het agrarisch bedrijf van het Nationaal Leger. Minister Ronni Benschop kreeg van zijn collega Soeresh Algoe van LVV tijdens controlewerkzaamheden dinsdag, nuttige adviezen. Het Nationaal Leger beschikt over een areaal van 23 ha in Saramacca. Algoe beloofde plantmateriaal en zaden aan te zullen leveren. Het terrein moet beter benut worden.

Het agrarisch bedrijf zal combinatiegewassen planten, waardoor mensen én dieren gebruik zullen maken van de verschillende variëteiten aan groentesoorten. De militairen zijn bezig met het planten van sopropo, tayerblad, oker, peper, kouseband, zoete patat, banaan en citrus. Verder ligt het ook in de bedoeling dat een deel van het areaal gereserveerd wordt voor het telen van koeien, pluimvee en varkens. Algoe deelde mee dat LVV ook zaden zal aanleveren voor het planten van uien en wortelen. Als unicum zal LVV ook nog eens 250 pera-sinaasappel plantjes aanleveren.

Minister Benschop is blij met de ondersteuning die hij krijgt van collega Algoe. "Wij willen als voorbeeld dienen dat er heel goed samen gewerkt kan worden op ministerieel niveau. We hoeven niet opnieuw het wiel uit te vinden". Hij luisterde aandachtig naar de op- en aanmerkingen van Algoe over het beplanten, onderhouden en bemesten van bepaalde groentesoorten. Benschop zei dat het in de bedoeling ligt om overtollige groentesoorten ook te verkopen om te kunnen besparen en zelfvoorzienend te zijn. Er zijn 50 manschappen nodig om het hele areaal te kunnen bewerken en te onderhouden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May