Getuigen gehoord in moordzaak
12 Jan 2016, 00:43
foto


Twee getuigen zijn op de rechtszitting van maandag door rechter Sieglien Wijnhard gehoord. Roel S. wordt ervan verdacht de 54-jarige B.D. in Nickerie om het leven gebracht te hebben en gepoogd te hebben haar eerst te verkrachten. Hij was als tuinman werkzaam bij de vrouw. Dit zou zijn gebeurd in de nacht van 3 op 4 november.

Het ontzielde lichaam van het slachtoffer werd in verre staat van ontbinding aangetroffen in haar woning. Ze was gekneveld achtergelaten. De getuige verklaarde dat hij rond middernacht zijn honden heel heftig hoorde blaffen. Hij keek uit zijn slaapkamer en zag een korte man snel lopen. Hij vermoedde dat het om de verdachte ging, gelet op zijn postuur en zijn manier van lopen. Verder verklaarde hij dat de honden alleen voor de verdachte zo blaften. De getuige woonde in dezelfde straat als het slachtoffer. Hij kon niet goed zien, omdat het donker was en er geen straatverlichting daar was.

De andere getuige verklaarde dat hij het slachtoffer al heel lang kent. Hij was haast dagelijks bij haar en ze hadden een goede verstandhouding. Op die bewuste dinsdagavond, 3 november, rond half tien bracht hij een kip voor het slachtoffer. Ze hebben nog een half uur gesproken. De vrouw hield de getuige voor dat ze de verdachte zou bellen en hem zou vragen om de kip de volgende dag schoon te maken. Ook vertelde ze aan de getuige dat zij naar Paramaribo zou gaan om haar zus en moeder te halen. Na die dag hoorde hij niets meer van de vrouw. Haar telefoons werden niet beantwoord. Hij reed langs en zag dat haar wagens netjes geparkeerd stonden. Hij dacht toen dat ze naar Paramaribo was vertrokken, maar vond het wel vreemd dat zij niet gebeld had en haar telefoons niet beantwoordde.

Roel S. had bij de politie verklaard dat hij de kip maandag geslacht en geplukt had. Wijnhard confronteerde de verdachte en de getuige hiermee. De verdachte bleef erbij dat hij de kip op de maandag had geplukt, terwijl de getuige met alle zekerheid wist te vertellen dat hij de levende kip pas op dinsdagavond had gebracht voor de vrouw. Hij had de kip bij de moeder van zijn werkgever gekocht en heeft haar voor alle zekerheid ook gevraagd welke dag het was. De verkoopster zei ook dat het dinsdagavond was.
Op 25 januari wil de kantonrechter meer getuigen horen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May