Regering blij met nieuwe spelers
11 Jan 2016, 08:08
foto
TCT-minister Andy Rusland bekijkt de Fokker F70 van vliegmaatschappij Fly All Ways. (Foto: Ranu Abhelakh)


De regering is blij met de uitbreiding van spelers binnen de luchtvaartsector, zegt minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Hij riep CEO Amichand Jhauw van de Surinaamse vliegmaatschappij Fly All Ways (FAW) op, om volledig commercieel te opereren. “Anders bestaat u over vijf jaar niet meer.”

De minister sprak zondag tijdens de launch van FAW commerciële vliegoperatie voor de regio. Bij vliegmaatschappij Surinam Airways wordt nu ook ingrepen, gaf hij aan. “We hebben duidelijke directieve gegeven op welke wijze wij de SLM in de komende periode gerund willen zien. We willen niemand onaangenaam zijn. Het gaat slechts om dat wij de SLM, FAW en vele andere over vijf jaar nog willen hebben.” Rusland gaf aan het regeringsbeleid te verdedigen. Suriname staat voor een belangrijke ontwikkelingsfase. “Wij kunnen ons niet meer concentreren op mono cultuur. We zullen onze vleugels moeten uitslaan naar onder andere het toerisme.” Luchtvaart is hierbij een onlosmakelijk deel. De regering ondersteunt het doel van Luchthavenbeheer: een hub worden.

Eenieder in de sector moet zich hierop focussen en belanghebbenden moeten samenwerken. “Dit om de potentie die wij als land hebben, ten volle te benutten en niet door ons eigen handelen en falen, de zaak in gevaar brengen.” Volgens hem ergeren personen zich aan de mooie praatjes over de ontwikkeling van de luchtvaart en het toerisme. Concrete handelingen blijven uit. “Men moet concreet de handen in de modder zetten om handelingen te plegen die een voorloper zijn van het groter ding dat wij als land willen doen”. Zakenpersonen en toeristen ergeren zich om een hele reisdag kwijt te zijn om vanuit Suriname een reisbestemming te bereiken. FAW zal volgens Rusland aantonen dat dit tot het verleden zal behoren. “De spin-offs hiervan zullen zijn: sneller zaken doen en trips organiseren naar en vanuit Suriname naar de regio.”

Suriname moet zich dan ook voorbereiden op meer toerisme. De rompslomp met papierwerk om het land te bezoeken moet tot het verleden gaan behoren. “We zeggen wel Suriname is een vriendelijk land, maar de toerist heeft niets hieraan. Hij kijkt naar gemak, veiligheid en wat nodig is om het land te bereiken.” Er is nog veel werk aan de winkel, “om de zaak te completeren, vol te maken om profijt te hebben.” De TCT-minister riep toerisme onderwijsinstellingen op na te gaan wat de toerist graag heeft en dat in hun curriculum op te nemen. Hij maande vliegmaatschappijen en luchtvaartautoriteit CASAS aan om de veiligheid in de luchtvaart in acht te nemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May