Nog onzeker of ambtenaren SRD 100 extra krijgen
11 Jan 2016, 00:38
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


Het is nog niet duidelijk of ambtenaren deze maand ook de extra SRD 100 zullen ontvangen. In december werd dit bedrag belastingvrij toegekend aan personen in dienst van de overheid. Dit bedrag moet gezien worden als een 'kerstcadeau'. Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) om verduidelijking gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij voorgesteld heeft om dit bedrag te blijven uitkeren totdat er overeenstemming is bereikt over salarisaanpassing.

Hooghart deelt mee dat er nog geen onderhandelingen begonnen zijn voor aanpassing van lonen. De CLO wil ook af van Fiso. Hierover moet er nog een onderhoud komen met president Desi Bouterse. Hooghart hoopt de president deze week te spreken over deze kwestie. Hij zegt niet voorgesteld te hebben om het salaris van ambtenaren met SRD 100 aan te passen. Het gaat om een gebaar vooruitlopend op definitieve loonafspraken.

"Het is duidelijk dat het land in een precaire situatie verkeert. Het toekennen van SRD 100 aan ambtenaren en mensen in dienst van de overheid kost het land al gauw SRD 8 miljoen per maand," rekent Hooghart uit. Hij merkt op dat behalve ambtenaren ook dignitarissen en mensen die bij diverse instellingen werken, betaald moeten worden. Ook de gepensioneerden moeten niet worden vergeten.

Diverse vakbondsleiders vinden dat Ravaksur moet onderhandelen met de regering over salarissen van ambtenaren. Hooghart wil hier niks over horen. Hij merkt op dat de CLO de meest representatieve organisatie is om over loonronden van ambtenaren te onderhandelen. Bovendien is dat ook aangegeven in de Personeelswet. De vakbondsleider merkt op dat lering getrokken moet worden uit het verleden om te voorkomen dat er weer hyperinflatie ontstaat bij salarisaanpassingen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May