Bond Hooghart wint referendum bij huize Ashiana
10 Jan 2016, 06:33
foto
Het referendum dat vrijdag werd gehouden bij Huize Ashiana.


De bond van vakbondsleider Ronald Hooghart, aangesloten bij de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), heeft het referendum bij Huize Ashiana vrijdag gewonnen. Op de lijst van Hooghart stemden 93 werknemers. De bond onder leiding van Murwin Leeflang kreeg 63 stemmen. Hooghart om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat Leeflang nu kan inpakken.

"Wij hadden de bestuursverkiezing al gewonnen, maar Leeflang wilde zich hier niet bij neerleggen. Uiteindelijk heeft de minister van Sociale Zaken en Huisvesting besloten om de Bemiddelingsraad in te schakelen," legt Hooghart uit. Hij deelt mee dat intussen een uitgebreid rapport is opgemaakt over zaken die aangepakt moeten worden bij het tehuis. Het rapport is al overhandigd aan minister Joan Dogojo.

Hooghart vindt dat vakbonden die zich gespecialiseerd hebben in particuliere en parastatale bedrijven, niet in staat zijn belangen van ambtenaren te behandelen. Dat is volgens hem ook gebleken bij Huize Ashiana. Starnieuws verneemt dat Leeflang deze kwestie niet op zijn beloop zal laten. Maandag zal de situatie bij Huize Ashiana in C-47 verband worden besproken. Hij heeft ondersteuning van de voorzitter van C-47, Robby Berenstein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May