CBB introduceert digitaal kassasysteem
06 Jan 2016, 22:08
foto
Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken kijkt naar het uitprinten van de kwitantie bij CBB. (Foto: Raoul Lith)


Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft een digitaal kassasysteem geïntroduceerd. Volgens minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza) is dit een van de hulpmiddelen om processen te versnellen. Het is de bedoeling dat na het aanvragen van een uittreksel cliënten worden voorzien van een digitaal ingevoerde kwitantie. Eerder werden de kwitanties handmatig uitgeschreven en dat kostte veel tijd.

“We kennen en horen de geluiden van lange rijen. We hebben gekeken waar binnen het proces die stremming plaatsvindt. Wat we vandaag hebben gedaan is het handmatig systeem vervangen met een geautomatiseerd systeem,” legt Noersalim uit. Hij merkt op dat het een eerste stap is om die dienstverlening aangenamer te maken. Naast het hoofdkantoor worden ook de Bureaus voor Burgerzaken (BvB's) geautomatiseerd.

De Biza-minister zegt dat het traject positief wordt afgewerkt. Hij stelt dat naast het automatiseren van afdelingen er ook wordt geïnvesteerd in het personeel. “We zijn in december begonnen de verschillende hoofden awareness bij te brengen van klantgerichtheid. Het is slechts het begin”. CBB moet volgens de minister met een eigen keurmerk komen waaraan een bureau moet voldoen om een bepaalde standaard te halen. Volgens hem zou hierdoor een signaal vanuit de gemeenschap kunnen komen van tevredenheid voor geleverde diensten.

Het is een streven om significante verschillen te zien in 2016 met hoe het eerder was. De mogelijkheid dat burgers bij verschillende BvB’s kunnen voor uittreksels, wordt bestudeerd.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May